Shoppster Meta studija slučaja

Brif

Shoppster je marketplace koji pruža besprekorno onlajn iskustvo od kupovine do isporuke. Platforma nudi preko 180.000 proizvoda i više od 3.500 brendova koje potrošači mogu istražiti na veb stranici ili putem Shoppster TV-a. Koristeći najnoviju tehnologiju i logistiku na svakom koraku kupovine, Shoppster obezbeđuje iskustvo bez čekanja čak i tokom isporuke sa jedinstvenom funkcijom praćenja. Našoj agenciji povereno je performance oglašavanje na društvenim mrežama za Shoppster Srbija i Shoppster Slovenia.

Rešenje

Nakon analize dotadašnjeg rada i Shoppster-ovih ciljeva, naš tim posvetio se definisanju strategije kako bismo maksimizirali rezultate kampanja. Da bismo postigli željene ciljeve, opredelili smo se za Meta Advantage+ kataloške oglase za predstavljanje Shoppster-ovog širokog asortimana proizvoda. Naša strategija se temeljila na analizi pojedinačnih proizvoda, ali i kategorija. S druge strane, targetiranje publike je bilo u skladu sa analizom Google Analytics-a i interesovanja korisnika. Na taj način mogli smo da segmentiramo publiku koja do sada nije kupovala na Shoppster sajtu, kao i publiku koja je na sajtu kupovala proizvode iz sličnih kategorija. Kampanje su se bazirale na kratkim i nedvosmislenim porukama fokusiranim na proizvode, uz jasno prikazan logo Shoppstera.

Rezultat

Uspešne rezultate smo postigli kako kroz jačanje svesti o brendu, tako i u porastu kupovine. Pored toga, Meta je prepoznala Shoppster kao e commerce platformu sa inovativnim rešenjima, pa su i za Shoppster Srbija i Shoppster Slovenija urađene studije slučaja. Treba napomenuti da su studije slučaja za naš region vrlo retke i predstavljaju veliki uspeh.

Za Shoppster Srbija zabeležen je rast kada je reč o sva tri ključna parametra vezana za brend: pamtljivosti oglasa, širenju svesti o brendu, i rastu naklonosti korisnika. Kvantitavnim merenjem utvrđen je pozitivan skok od čak 245% u poređenju sa uobičajenim e-commerce oglašavanjem.

Naša agencija je svakako imala i svoj udeo u ovim rezultatima kroz strateški pristup kampanjama, ali u svakodnevnu analizu i komunikaciju sa Shoppster timom koji je jasno istakao svoje ciljeve.