Remiks.com – Kako iskoristiti margine za povećanje ROAS-a

Brif

Online platforma Remiks u svojoj ponudi nudi miks različitih stilova i brendova fashion & sport koncepta. Remiks.com je online shop gde se okupljaju i predstavljaju već dobro poznati ali i novi, jedisntveni brendovi. Naš zadatak je da kreiramo strategiju za katalošku prodaju i predstavimo Remiks kao dobro poznatu adresu za vrhunsko šoping iskustvo.

Rešenje

Fokusirali smo se na Meta Advantage+ i katalošku prodaju kako bismo stvorili nezaboravno iskustvo kupovine u svetu vrhunske mode. Nakon istraživanja i upoznavanja estetike i navika potrošača, kao i saznanja da moda nije samo odevni komad, već izraz stila i identiteta, razvijamo strategiju personalizovanog pristupa kroz Meta Advantage+ oglase različitim ciljnim grupama. Naša Meta Advantage+ strategija nije samo tehnika, već umetnost povezivanja brenda sa željama i inspiracijama naše ciljne publike.

Rezultat

Kroz personalizaciju kampanja predstavili smo Remiks online prodavnicu ne samo kao mesto kupovine, već i kao iskustvo koje evoluira sa svakim trendom, pozivajući kupce da otkriju svoj jedinstveni modni put.
Koristeći najnovije mogućnosti koje pružaju Meta i softver koji koristimo za optimizaciju kampanja, urađena je segmentacija kategorije proizvoda i brendova u cilju prilagođavanja strategija i postizanja značajnog povrata uloženog novca.

Nakon analiziranja dotadašnjih rezultata zaključili smo da smo postigli povećanje dolazaka na sajt, kao i povećanje broja transakcija. Međutim, da bismo ostvarili značajan iskorak kada je u pitanju povrat uloženog novca bila nam je potrebna unapređena strategija.

Jedna od kampanja koja nam je upravo to omogućila i donela najbolje rezultate jeste kampanja sa marginama u čijem fokusu se nalaze proizvodi sa srednjom i visokom maržom. Kreiranjem product set-a sa pomenutim proizvodima, kao i jedinstvenim targetiranjem koje je specifično za ovu kampanju, uticali smo i na povećanje prosečne potrošačke korpe (Average Order Value) kao i povećanje povrata uloženog novca u oglase.

Prosečna potrošačka korpa se u tom trenutku povećala za 15%, a sam ROAS na tim kampanjama povećan je za 115% (sa 2.99 na 6.43).